Jaa sähköpostilla
Kaikki tarvittavat kentät eivät täyttyneet
lähetä sähköposti
Bürkert - Sinun lähelläsi
Toimisto /1
  • Päätoimipaikka
  • Pääkonttori
  • Järjestelmätalo
  • Jälleenmyyjä
  • Toimisto
  • Tehdas
  • Logistiikkakeskus
bürkert
 

Tutustu Pohjoisen rempseään myyntimiehemme Kariin!

Tällä kertaa meillä on haastattelussa Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkömme Kari Luoma. Kari on työskennellyt Bürkertillä jo kuusi vuotta. Hän on tunnettu toimistolla hyvästä huumorintajustaan ja helposti lähestyttävästä luonteestaan.

Miten tulit Bürkertille töihin?

Aloitin työskentelyn Bürkertillä kesällä 2014. Hain Bürkertille töihin, kun eräs tuttu vinkkasi työpaikkailmoituksesta. Työnkuva vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätin hakea, Kari summaa.

Kerro hiukan taustastasi?

Valmistuin Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 mekatroniikan insinööriksi. Mekatroniikassa yhdistyy mekaniikka ja elektroniikka. Kun valmistuin ammattikorkeakoulusta, toimin hetken aikaa konepajan ammattiopettajana. Sen jälkeen olenkin toiminut tekniikanalan myyntitehtävissä.

Miten tulit myyntialalle?

En varsinaisesti ajatellut tulevani myyntialalle, mutta olen tykännyt todella paljon. Se on ollut oma juttu. Kari jatkaa; olen ulospäin suuntautunut, tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, sekä olen kova puhumaan. Parasta on tavata monenlaisia ihmisiä. On palkitsevaa löytää ratkaisu asiakkaan hankaliinkin tilanteisiin, Kari summaa.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on vaihtelevat työpäivät. Päiviini kuuluu muun muassa asiakastapaamisia, yhteyden pitoa jo olemassa oleviin ja uusiin asiakkaisiin, sekä asiakaskohtaisten projektien eteenpäin viemistä. Työni on pitkälti konsultoivaa myyntityötä, koska selvittelen ja autan asiakkaita löytämään oikean ratkaisun juuri heidän tarpeisiinsa.

Mikä on mielenpainuvin tai paras hetki urasi varrelta?

Ei tule mitään yksittäistä hetkeä mieleen. Pitkät maaliin menneet projektit jäävät aina mieleen.

Miten koronatilanne on näkynyt työssäsi?

Työarjessa reissaaminen on vähentynyt. Tällä hetkellä on enemmän videoneuvotteluja, varsinkin viime keväänä niitä oli paljon. Sopiessani asiakastapaamisia, niin noudatamme koronaohjeistuksia sekä asiakkaan toivomuksia. Olen jopa kerran käynyt tuotteita läpi parkkipaikalla eli aina löytyy ratkaisu, jotta saadaan asioita eteenpäin, Kari kertoo.

Kotona taas lasten harrastuksiin kuskaaminen vähentyi, ja viime syksynä ei päässyt seuraamaan lasten harrastuksia, koska yleisöä ei saanut olla. Positiivisilla ajatuksilla mennään kuitenkin eteenpäin, Kari huikkaa.

Miten olet viihtynyt Bürkertillä?

Olen viihtynyt hyvin. Täällä on vapaus tehdä töitä, ja omaan tekemiseen uskotaan. Kollegat ovat mukavia ja heidän kanssa voi heittää läppää, vaikka ei joka päivä nähdäkään. Soittelen kollegoilleni päivittäin.

Mitä teet vapaalla?

Pyrin käymään kuntosalilla säännöllisesti. Aika pitkälti aika kuitenkin menee lasten harrastusten parissa ja kuskaamisessa.

Lopuksi Kari vielä toivottaa mukavaa kevättä kaikille, pysytään terveenä!

Oma vertailulistani