Jaa sähköpostilla
Kaikki tarvittavat kentät eivät täyttyneet
lähetä sähköposti
bürkert
 

Monipuoliset Bürkert-venttiilit hapelle

Oikeat komponentit ovat tärkeitä happea käyttävissä toiminnoissa. Lue lisää sinulle sopivista ratkaisuistamme.

Monipuoliset Bürkert-venttiilit hapelle

Oletko jo kuullut hapelle soveltuvista magneetti-, ja prosessiventtiileistämme sulkuun ja säätöön? Tutustu tarkemmin ja ota yhteyttä soittamalla tai verkkokaupan kautta.

Lue, miksi happisovelluksissa tarvitaan erikoisratkaisuja?

Millainen rooli venttiileillä on?

Venttiilin osat muuttuvat polttoaineeksi esimerkiksi sen kalvojousen tai suodattimen kautta, kun siinä syttyy itseään ylläpitävä tuli. Hiukkaset kaasuvirrassa sekä paineesta johtuva kuumeneminen elastomeeritiivisteessä tai likaisella pinnalla voivat laukaista syttymisen. Myös paineen ja lämmön nousua aiheuttava esteet ovat vaarallisia. Näihin kuuluvat suljetut venttiilit tai paineensäätimet, joihin kaasu puristetaan. Painekuumennus voi tapahtua myös itse venttiilissä, esimerkiksi juuri avautuvan venttiili-istukan tai osittain avoimen säätöosien ulosvirtauksen takia.

Hapen kanssa yhteensopivat venttiilit lisäävät turvallisuutta

Kiinnitämme Bürkertillä huomiota oikean materiaalin valintaan, kun kehitämme venttiileitä happisovelluksiin ja valmistamme ne puhtausvaatimusten mukaisesti. Kaikkien väliaineen kanssa kosketuksiin joutuvien osien (ei-metalliset tiivistemateriaalit, muovit ja liimat) tulee olla niin sanotusti happipestyjä

Puhdistusprosessit ja puhdistusaineet varmistavat, että lopputuotteet ovat valmiit happikäyttöä varten. Kuva ”harmaasta huoneestamme”, jossa venttiilejä myös valmistetaan:

Hapelle sopivien venttiilien tuotannossa noudatamme seuraavia ehtoja:

  • Yksittäisten osien puhdistaminen: Kaikki väliaineen kanssa kosketuksiin joutuvat yksittäiset osat plasmapuhdistetaan ennen asennusta.
  • Sisäinen kuljetus ja varastointi: Puhdistetut yksittäiset osat ja kokonaiset laitteet peitetään kalvoilla ja kuljetetaan erillisissä laatikoissa.
  • Asennus harmaan huoneen olosuhteissa: Väliaineen kanssa kosketuksiin joutuvat komponentit asennetaan ilman öljyjä, rasvoja tai silikoneja. Vain tislattua vettä käytetään asennusaineena.
  • Testaus harmaan huoneen olosuhteissa: Valmiiden laitteiden testaus suoritetaan erityisellä testipenkillä. Tarkastaja vahvistaa allekirjoituksellaan tai henkilökohtaisella leimallaan tilauksessa, että vaatimukset täyttyvät oikein.
  • Laadunvarmistus: Käyttöön otettu ISO 9001 -standardin mukainen laadunhallintajärjestelmä suoritettavine sisäisine auditointeineen on samalla tavalla osa laadunvarmistusta kuin testaus- ja mittauslaitteiden tarkastuskin.

Venttiilit merkitään koodilla, josta selvitään niiden soveltuvuus hapelle, lisäksi ne saavat erityispakkauksen.

Hyväksyntäasiakirjat (valmistajan ilmoitus)

BAM (Federal Institute for Materials Research and Testing) laatii testiraportin, joka on pohjana Bürkertin valmistajan vakuutukselle. Valmistajan vakuutukset (HEE) sisältävät seuraavat tiedot:

  • Bürkert Werke GmbH toimittaa koodilla NL02 merkityt tuotteet toimittaa ilman öljyä ja rasvaa, ja ne soveltuvat käytettäväksi hapen kanssa.
  • Nämä ominaisuudet menetetään, jos käytetään öljyä tai rasvaa sisältävää väliainetta tai tuote saastuu ulkopuolelta.
  • Tuotteet, joilla on koodi NL02, voidaan tunnistaa tyyppikilven merkinnästä, joka osoittaa korkeimman lämpötilan, esimerkiksi O2: Tmed max 60 °C.

Valmistajan vakuutus, eli soveltuvuus hapen kanssa kosketuksiin joutuville ei-metallisille materiaaleille. Koko laitteen hyväksyntä on periaatteessa mahdollista, mutta se suoritetaan yleensä vain sallitulla enimmäispaineella, joka on vähintään 100 baaria. Rakennusympäristön ei-metalliset materiaalit (tiivisteet) testataan vain näissä korkeissa paineissa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Oma vertailulistani