Jaa sähköpostilla
Kaikki tarvittavat kentät eivät täyttyneet
lähetä sähköposti
contact bubble
Yksilölliset ratkaisut

Haluatko kehittää ja toteuttaa yksilöllisen ratkaisun yhdessä meidän kanssamme?

 Soita

 Sähköposti

 

Hyvällä maulla on väliä: Elintarvike- ja juomateollisuuden annosteluprosessit

Vain parhaan teknisen luokituksen annosteluyksiköiden integroiminen täyttölaitteistoihin luo ihanteellisen perustan esimerkiksi eri makuisten juomien luomiselle. Riippumatta siitä panostatko koneen rakentajana paine-aika-annosteluun vai aika- tai anturiohjattuun teknologiaan. Bürkertin annosteluratkaisut tarjoavat sinulle parasta tarkkuutta, toistettavuutta ja nopeutta. Asiakkaasi hyötyvät luotettavasta lisäaineiden, ainesosien tai aromien annostelusta.

Pienten nestemäärien tavanomaiset annosteluratkaisut

Tähän saakka annostelussa on käytetty mäntäannostelupumppuja tai sitten täyttäminen on tapahtunut suurina määrinä. Molemmat ratkaisut ovat rajoitetusti joustavia, ja trendeihin reagointi tapahtuu viiveellä.

Suurten määrien täyttäminen …

- aiheuttaa suuremman puhdistustarpeen, mikä nostaa kustannuksia 
- puhdistus- ja desinfiointi taukoja
- aiheuttaa desinfiointi- ja puhdistusaineille lisäkustannuksia
- jarruttaa uusien trendien käyttöönottoa, sillä tuotettu erä on ensin käytettävä loppuun
- sitoo säiliökapasiteettia ja varastointipinta-alaa

 

Mäntäpumppujen käyttäminen

- lisää huollon tarvetta kuluvien osien määrän vuoksi.
- vaikeuttaa puhdistusprosessia
- johtaa tehottomiin prosesseihin
- vaikuttaa tahattomasti maun toistettavuuteen sen suuren toleranssialueen vuoksi.

Pienten määrien tarkka annostelu: työskentele erityisen taloudellisesti Bürkertin innovatiivisilla teknologioilla

Bürkertin annosteluratkaisut tunnetaan ennen kaikkea tarkkuudestaan. Suuri, pieni, monimutkainen tai helppo: Teknologiamme toimivat aina tarkasti, ovat helppoja puhdistaa ja mukautettavissa tarpeisiisi yksilöllisesti, verifioituja ja ympäristöparametrejasi varten hyväksyttyjä. Lisäksi Bürkertin ratkaisuilla on FDA, USP luokan VI hyväksyntä paine-aika-annostelua varten. Nopeat kytkentäajat ja tarkka annostelu tarjoavat elintarvikkeiden ja juomien valmistajille todennetusti taloudellisuutta aromien käyttöön täyttölaitteistoissa ja koneissa.

Ihanteellinen pienten määrien annosteluun:

Dosierlösung mitdrei hervorgehobenen Ventilen

Tyyppi 6650

2/2- ja 3/2-tie Flipper magneettiventtiili

Tyyppi 6650
  • Asennusmitta vain 4,5 mm
  • Erotuskalvolla varustettu, syövyttäville aineille
  • Venttiilin 6650 asennusleveys on vain 4,5 mm. Se on väliaineesta erotettujen magneettiventtiilien edelläkävijä.
  • vac - 7 bar
  • Erinomainen kytkentänopeus < 5 ms

Tyyppi 6724

2/2- tai 3/2-tie-Whisper-venttiili aine-erottelulla

Tyyppi 6724
  • Paras kemikaalien kesto
  • Kompakti rakenne, asennusleveys 8,9 mm
  • Nimellishalkaisija 0,8 mm (tyhjiö kork. 5 bar) ja 1,2 mm (tyhjiö kork. 3 bar)
  • Erittäin nopea, lähes äänetön kytkentä (< 20 dB (A)) ja erittäin vähäinen tehonotto
  • Erittäin tiivis myös korkeissa vastapaineissa, erinomainen huuhdeltavuus ja 100 % kytkennän kesto

Tyyppi 6712

2/2-tie Whisper-venttiili

Tyyppi 6712
  • Erinomainen kemiallinen kestävyy minimaallisilla sisäisillä tilavuuksilla
  • Kompakti rakenne, asennusleveys 7mm.
  • Nimellishalkaisija 0,8 mm (3 bar) ja 0,4 mm (5 bar)
  • alhainen kytkentä-ääni < 36 dB
  • erinomainen huuhdeltavuus

Seuraava video havainnollistaa, kuinka voit laitteiston valmistajana tarjota asiakkaillesi tätä tarkkuutta ja toistettavuutta täyttöprosessissa.

 

Bürkertin annostelujärjestelmien edut:

Näin hyödynnät koko säästöpotentiaalisi Bürkertin ratkaisulla

Laskuesimerkki havainnollistaa tilannetta. 

Ensiluokkaisten etikkatuotteiden valmistaja toimittaa tuotteitaan laadukkaille ravintoloille. Eri etikkojen pohjalla on neutraali perusetikka, josta luodaan eri makuja lisäämällä aromeja. Etikan valmistaja varmistaa Bürkertin annosteluteknologiaa käyttäessään samana pysyvän tuotteiden maun ja valmistaa nopeammin ja säästää puhdistusaineissa.

Tavanomaisessa ratkaisussa sekoitetaan suuressa astiassa 900 litraan etikkaa 100 litraa yrttiuutetta, ja seos täytetään tuhanteen litran pulloon. Valmistaja myy kuukausittain 200 pulloa tätä tuotetta. Sillä on siis pullottamisen jälkeen yrttietikkaa varastossaan viiden kuukauden ajan, jolloin kertyy varastointikustannuksia. Lisäksi sekoitusastia, sekoitin ja koko täyttölaitteisto on puhdistettava jokaisen maun jälkeen ja tuotanto seisoo sen vuoksi puoli päivää. Puhdistukseen tarvitaan tuhat litraa vettä ja kymmenen litraa puhdistusainetta.

Perinteinen tuotanto

Laitoksen pysähtyminen
Vedenkulutus
Puhdistusaineet
Omenan maku
Yrtti-etikka
Beerenaroma
Just in Time
Produktion
Aika
Laitoksen pysähtyminen
Vedenkulutus
Puhdistusaineet
Aika
Reinigungsmittel
Varastointi

Säästöpotentiaali

Bürkertin ratkaisulla pulloihin täytetään ensin perusetikka. Sen jälkeen pulloon annostellaan suoraan 1 ml konsentroitua yrttiuutetta. Näin voidaan valmistaa suoraan tarvittu määrä ja pienentää merkittävästi varastointikustannuksia. Makua vaihdettaessa on puhdistettava ainoastaan arominannosteluyksikkö. Automatisoitu prosessi vie n. tunnin ja kuluttaa kymmenen litraa vettä ja litran puhdistusainetta. Näin aikaa säästyy kolme tuntia. Lisäksi vedenkulutus pienenee 990 litralla ja puhdistusainetta tarvitaan yhdeksän litraa vähemmän.

 

Pienten nestemäärien tavanomaiset annosteluratkaisut

Oma vertailulistani