Hyvällä maulla on väliä: Elintarvike- ja juomateollisuuden annosteluprosessit
Vain parhaan teknisen luokituksen annosteluyksiköiden integroiminen täyttölaitteistoihin luo ihanteellisen perustan esimerkiksi eri makuisten juomien luomiselle. Riippumatta siitä panostatko koneen rakentajana paine-aika-annosteluun vai aika- tai anturiohjattuun teknologiaan. Bürkertin annosteluratkaisut tarjoavat sinulle parasta tarkkuutta, toistettavuutta ja nopeutta. Asiakkaasi hyötyvät luotettavasta lisäaineiden, ainesosien tai aromien annostelusta.
Pienten nestemäärien tavanomaiset annosteluratkaisut
Tähän saakka annostelussa on käytetty mäntäannostelupumppuja tai sitten täyttäminen on tapahtunut suurina määrinä. Molemmat ratkaisut ovat rajoitetusti joustavia, ja trendeihin reagointi tapahtuu viiveellä.
Suurten määrien täyttäminen …
- aiheuttaa suuremman puhdistustarpeen, mikä nostaa kustannuksia
- puhdistus- ja desinfiointi taukoja
- aiheuttaa desinfiointi- ja puhdistusaineille lisäkustannuksia
- jarruttaa uusien trendien käyttöönottoa, sillä tuotettu erä on ensin käytettävä loppuun
- sitoo säiliökapasiteettia ja varastointipinta-alaa
Mäntäpumppujen käyttäminen
- lisää huollon tarvetta kuluvien osien määrän vuoksi.
- vaikeuttaa puhdistusprosessia
- johtaa tehottomiin prosesseihin
- vaikuttaa tahattomasti maun toistettavuuteen sen suuren toleranssialueen vuoksi.
Pienten määrien tarkka annostelu: työskentele erityisen taloudellisesti Bürkertin innovatiivisilla teknologioilla
Bürkertin annosteluratkaisut tunnetaan ennen kaikkea tarkkuudestaan. Suuri, pieni, monimutkainen tai helppo: Teknologiamme toimivat aina tarkasti, ovat helppoja puhdistaa ja mukautettavissa tarpeisiisi yksilöllisesti, verifioituja ja ympäristöparametrejasi varten hyväksyttyjä. Lisäksi Bürkertin ratkaisuilla on FDA, USP luokan VI hyväksyntä paine-aika-annostelua varten. Nopeat kytkentäajat ja tarkka annostelu tarjoavat elintarvikkeiden ja juomien valmistajille todennetusti taloudellisuutta aromien käyttöön täyttölaitteistoissa ja koneissa.
Ihanteellinen pienten määrien annosteluun:
2/2- ja 3/2-tie Flipper magneettiventtiili
- Asennusmitta vain 4,5 mm
- Erotuskalvolla varustettu, syövyttäville aineille
- Venttiilin 6650 asennusleveys on vain 4,5 mm. Se on väliaineesta erotettujen magneettiventtiilien edelläkävijä.
- vac - 7 bar
- Erinomainen kytkentänopeus < 5 ms
2/2- tai 3/2-tie-Whisper-venttiili aine-erottelulla
- Paras kemikaalien kesto
- Kompakti rakenne, asennusleveys 8,9 mm
- Nimellishalkaisija 0,8 mm (tyhjiö kork. 5 bar) ja 1,2 mm (tyhjiö kork. 3 bar)
- Erittäin nopea, lähes äänetön kytkentä (< 20 dB (A)) ja erittäin vähäinen tehonotto
- Erittäin tiivis myös korkeissa vastapaineissa, erinomainen huuhdeltavuus ja 100 % kytkennän kesto
2/2-tie Whisper-venttiili
- Erinomainen kemiallinen kestävyy minimaallisilla sisäisillä tilavuuksilla
- Kompakti rakenne, asennusleveys 7mm.
- Nimellishalkaisija 0,8 mm (3 bar) ja 0,4 mm (5 bar)
- alhainen kytkentä-ääni < 36 dB
- erinomainen huuhdeltavuus
Seuraava video havainnollistaa, kuinka voit laitteiston valmistajana tarjota asiakkaillesi tätä tarkkuutta ja toistettavuutta täyttöprosessissa.
Bürkertin annostelujärjestelmien edut:
Näin hyödynnät koko säästöpotentiaalisi Bürkertin ratkaisulla
Laskuesimerkki havainnollistaa tilannetta.
Ensiluokkaisten etikkatuotteiden valmistaja toimittaa tuotteitaan laadukkaille ravintoloille. Eri etikkojen pohjalla on neutraali perusetikka, josta luodaan eri makuja lisäämällä aromeja. Etikan valmistaja varmistaa Bürkertin annosteluteknologiaa käyttäessään samana pysyvän tuotteiden maun ja valmistaa nopeammin ja säästää puhdistusaineissa.
Tavanomaisessa ratkaisussa sekoitetaan suuressa astiassa 900 litraan etikkaa 100 litraa yrttiuutetta, ja seos täytetään tuhanteen litran pulloon. Valmistaja myy kuukausittain 200 pulloa tätä tuotetta. Sillä on siis pullottamisen jälkeen yrttietikkaa varastossaan viiden kuukauden ajan, jolloin kertyy varastointikustannuksia. Lisäksi sekoitusastia, sekoitin ja koko täyttölaitteisto on puhdistettava jokaisen maun jälkeen ja tuotanto seisoo sen vuoksi puoli päivää. Puhdistukseen tarvitaan tuhat litraa vettä ja kymmenen litraa puhdistusainetta.
Perinteinen tuotanto
Produktion
Säästöpotentiaali
Bürkertin ratkaisulla pulloihin täytetään ensin perusetikka. Sen jälkeen pulloon annostellaan suoraan 1 ml konsentroitua yrttiuutetta. Näin voidaan valmistaa suoraan tarvittu määrä ja pienentää merkittävästi varastointikustannuksia. Makua vaihdettaessa on puhdistettava ainoastaan arominannosteluyksikkö. Automatisoitu prosessi vie n. tunnin ja kuluttaa kymmenen litraa vettä ja litran puhdistusainetta. Näin aikaa säästyy kolme tuntia. Lisäksi vedenkulutus pienenee 990 litralla ja puhdistusainetta tarvitaan yhdeksän litraa vähemmän.
Pienten nestemäärien tavanomaiset annosteluratkaisut