Kantavierteen ja lauhteen tehokas ja aikaa säästävä mittaus
Tunnistettava oluen maku on yksi olutmerkin tärkeimmistä ominaisuuksista. Jotta laatu pysyisi erästä toiseen samana, valvotaan kantavierteen pitoisuutta panoprosessin aikana tarkasti. Jotta voisit työskennellä tehokkaasti on sinun lisäksi tiedettävä, paljonko energiaa panoprosessisi tosiasiallisesti tarvitsee. Saat vihjeen tästä lauhteesta, jota syntyy kuumennettaessa vierrettä höyryllä keittoastioissa. Lue, kuinka voit mitata lauhdetta ja kantavierrettä, tehostaa panoprosessia ja säästää aikaa ja energiaa vain yhdellä laitteella!
Tasaisen laadukas olut virtausmäärän ja kantavierrepitoisuuden mittaamisella
Panimosta fermentointikellariin on oluen virtausmäärää, lämpötilaa ja pitoisuutta mitattava koko panoprosessin aikana jokaisen erän maun ja alkoholipitoisuuden samana pysymisen varmistamiseksi. Vierrettä keitetään mäskäysastiassa yli 80 °C:ssa, jolloin liuoksen alun perin sisältämät mallasentsyymit denaturoituvat ja erottuvat. Vierre tiivistetään kullekin tyypille ominaiseksi kantavierteeksi höyrystämällä vettä keittämisen aikana. Vierteen keiton lopuksi kantavierre määritetään. Vierre jäähdytetään lämmönvaihtimessa hiivan lisäämisen vaatimaan lämpötilaan ja ohjataan fermentointisäiliöön fermentaatiota varten.
Magneettis-induktiiviset virtausmittarit mittaavat vain virtausmäärää – eivät kantavierrepitoisuutta.
Asennetaan putkistoon olutpitoisuuden valvomista varten.
Coriolis-virtausmittareilla voidaan mitata oluen kantavierrepitoisuutta. Niiden hankintahinta on kuitenkin korkea ja niiden koko ja paino tekevät niistä vaikeasti käsiteltäviä. Kaikki mallit eivät mittaa myöskään lämpötilaa.
Perinteisesti kantavierteen pitoisuutta mitataan käsin ottamalla näytteitä esimerkiksi areometrillä.
Järjestelmällinen ja luotettava mittaaminen ja ohjaus
Koneesi on pidettävä panoprosessin hyötysuhde optimaalisena luotettavasti ja taloudellisesti. Bürkert tukee sinua nesteen ohjauksessa kattavasti ammattitaidollaan ja kattavalla tuotevalikoimallaan, johon kuuluu esimerkiksi tyypin 8098 FLOWave -virtaus- ja pitoisuusmittari. Innovatiivisen virtausmittarin tarjoama suurin etu: Siinä yhdistyy kahdesta kolmeen perinteistä anturia ja se mittaa panoprosessin virtausmäärän, kantavierrepitoisuuden, lämpötilan ja nesteen ominaisuudet. Tämä pienentää kokonaiskustannuksia ja automatisoi prosesseja älykkäästi.
Optimoi energiankulutus lauhteen mittauksen tehokkailla ratkaisuilla
Jokaisen panimomestarin haaste
Panimosi tekniset laitteistot tarvitsevat höyryä tai kuumaa vettä oluen panemiseen, pastörointiin, sterilointiin, pesemiseen ja puhdistukseen. Haaste: Liian korkea energiankulutus pienentää tuottoja ja kuluttaa tarpeettomasti resursseja. Voit työskennellä tehokkaasti vasta, kun tunnet panoprosessin jokaisen työvaiheen tarkat energiamäärät. Viemällä mittaustulokset lämpömäärälaskuriin näet reaaliaikaiset prosessitiedot.
Tavanomaisten lauhteen mittaustapojen haittapuolet
Tavanomaiset ratkaisut koostuvat kahdesta lämpötila-anturista alussa ja takaisinvirtauksessa, höyryn virtausmittarista ja lämpömäärälaskurista. Niiden asentaminen on monimutkaista ja ne kuluvat korkeissa lämpötiloissa nopeammin.
Höyrygeneraattori / -kattila
Erillinen lämminvesimittari / lämpötila-anturi paluuvirtaus
SAW-teknologia ratkaisee virtausmittauksen ongelmat
Tyypin 8098 FLOWave mittaa lauhteen määrän ja lämpötilan. Voit parantaa laitteistosi tehokkuutta – ja energiatasettasi – optimoimalla energiavirran määrän näillä mittaustuloksilla. Bürkertin tyypin 8098 FLOWave-virtausmittari ei ainoastaan sovellu virtausmäärän mittaamiseen, vaan voit mitata sillä myös kantavierteen lämpötilan ja pitoisuuden – ja pitää oluen laadun tasaisena. Etu tuotannollesi: Panimolaitteistosi työskentelee optimoinnin jälkeen huomattavasti tehokkaammin. Ja koska FLOWave mittaa nesteitä niiden johtokyvystä riippumatta, voit määrittää sillä myös lauhteen lämmön määrän. Näin saat ratkaisevan edun puolellesi: Voit tunnistaa tuotantoprosessin yksittäisten käyttäjien energian tarpeen ja optimoida sen Bürkertin järjestelmäratkaisun avulla.
8 Syytä, miksi panimolaitteistosi työskentelee tehokkaammin FLOWaven kanssa
Mittaa kantavierrettä jatkuvasti – säästä aikaa ja rahaa
Perinteiset virtausanturit eivät mittaa kantavierteen pitoisuutta. Panimomestari ottaa käsin näytteen, jäähdyttää sen ja mittaa kantavierteen areometrillä – keskimäärin kahdesti keitosta kohti. tyypin 8098 FLOWave lla mittaat kantavierrepitoisuuden virtausmäärän automaattisesti – virran mukana – ja lisäät panimolaitteistosi tehokkuutta käden käänteessä.
Laitteisto käsin suoritettavalla mittauksella Laitteisto jatkuvalla, automatisoidulla mittauksella
näytteenottoon, jäähdyttämiseen, mittaamiseen ja dokumentointiin
Risparmio di tempo per settimana lavorativa con 9 bolliture alla settimana
Lauhde – Tunnista säästöpotentiaalisi!
Tavanomaiset ratkaisut ovat usein monimutkaisia asentaa ja niiden hankkiminen on kallista. Virtausmittarin, lämpömäärälaskurin ja kahden lämpötila-anturin sijasta voit nyt asentaa vain tyypin 8098 FLOWave.
Valuntaputkeen asennettu kompakti ratkaisu tunnistaa luotettavasti yhdessä höyryjohdossa sijaitsevan lämpötila-anturin kanssa energiamäärät – tai mahdollisten lämmönvaihtimen halkeamien aiheuttamat epäpuhtaudet. Energiatehokkuuden lisäksi teemme kaikkemme pidentääksesi laitteistosi käyttökestoa.
Videoita käytön jne. tueksi
Helppo asennus ja käyttö: Täältä löydät suuren valikoiman tyypin 8098 FLOWavea käsitteleviä videoita.
FLOWave SAW-virtausmittari
- Mittaputkessa ei ole mitään osia
- Täyttää hygieniavaatimukset, CIP-/SIP-yhteensopiva
- Ihanteellinen nesteille, joiden johtokyky on alhainen tai sitä ei ole lainkaan
- Digitaalinen viestintä, parametrointi Communicatorin, näytön ja Wi-Fi:n avulla
- Pienikokoinen ja kevyt, energiankulutukseltaan vähäinen