Elintarvikkeiden ekstruusio
Tuotelaadun optimaalinen varmistaminen prosessinsäätöön tarkoitetulla modulaarisella alustalla
Sinun etusi:
- Sijoittaminen ekstruuderin läheisyyteen
- Erinomainen käyttöturvallisuus
- Pitkäikäisyys
- Huoltoystävällinen, modulaarinen rakenne
Ekstruusio on lukemattomien elintarvikkeiden ja rehujen tuotantoprosessien ydin. Ekstruuderit vaivaavat, sekoittavat, keittävät ja annostelevat esimerkiksi muroja, maissilastuja ja pastaa, proteiinivalmisteita, vitaminoitua riisiä tai lemmikkien ruokaa. Viimeistellyn teknologian ja perustavan prosessitietouden lisäksi lämpötila on yksi keskeisistä vaikutussuureista.
Vaatimukset
Jotta tuotteet olisivat laadultaan, koostumukseltaan ja maultaan tasaisen hyviä, vaaditaan tarkkaa ja toistettavissa olevaa lämpötilanohjausta. Näin esimerkiksi keittoprosessin tulee tapahtua täsmällisen tarkasti. Useimmiten vaihdetaan useampien tuotereseptien välillä niin, että prosessitemperoinnin tulisi lisäksi olla joustavasti säädettävissä ja luotettavasti automatisoitavissa. Huomattava osansa kokonaisprosessissa on myös suurella käyttö- ja tuoteturvallisuudella sekä energiatehokkuudella. Prosessinsäädön modulaarisen alustan kestävä venttiilitekniikka vastaa näihin vaatimuksiin.
Ohjattu temperointi, esimerkkinä ekstruuderi