Käyttämäsi selain on vanhentunut. Valitettavasti emme voi sen vuoksi taata, että verkkosivumme toimii virheettömästi. Vanhentuneen selaimen käyttäminen voi usein myös laskea verkon nopeutta ja aiheuttaa turvallisuusongelmia. Suosittelemme, että asennat selaimen uuden version tai toisen selaimen, voidaksesi käyttää sivuamme täysimääräisesti.
Vaatimustenmukaisuus, rehellisyys ja eettisyys ovat osa Bürkertin kulttuuria ja liiketoimintamme kulmakivi. Lue lisää eettisistä toimintaohjeistamme.
Code of Conduct (CoC) (Eettiset toimintaohjeet)
Bürkert sitoutuu harjoittamaan vastuullista liiketoimintaa ZVEI:n ja VDMA:n yhdessä julkaiseman Code of Conductin periaatteiden mukaisesti. Nämä liitot ovat laatineet yhdessä jäsentensä kanssa parhaiden käytäntöjen pohjalta Code of Conductin, jossa määritetään eettiset liiketoimintatavat. Code of Conduct on kiinteä osa arvoihin painottunutta liiketoimintatapaamme. Bürkert odottaa toimittajaverkostoltaan, että siinä määritettyjä periaatteita noudatetaan liikesuhteessa perustavanlaatuisena, sopimusperusteisena velvollisuutena.
Code of Conduct on saatavilla (12 kielellä) VDMA:n verkkosivulla. Jos asiakirja ei avaudu linkistä, käänny Bürkertin yhteyshenkilön puoleen.
Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia ja palautetta. Jos haluat ilmoittaa Code of Conductin vastaisista väärinkäytöksistä tai rikkomuksista, voit tehdä sen yhteydenotto-osiossa. Tämä koskee myös ihmisoikeusstrategiamme rikkomuksia.
Ilmoituksesi käsitellään luottamuksellisesti ja halutessasi myös nimettömänä.
Ihmisoikeusstrategia
Bürkert katsoo ihmisoikeuksien kunnioittamisen olevan osa yhtiön huolellisuusvelvoitteita1. Tässä yhteydessä luemme niihin myös ympäristöä koskevat huolellisuusvelvoitteet. Nämä yrityksen huolellisuusvelvoitteet sisältyvät Code of Conductiimme, jossa määritetään henkilöstöämme ja toimittajaverkostoamme koskevat odotuksemme.
1Saksalainen toimitusketjun huolellisuusvelvoitelaki sitoo Bürkert-konsernia vasta vuodesta 2024 alkaen.
Bürkert on määrittänyt seuraavat ensisijaisina pidettävät ihmisoikeuksia ja ympäristöä koskevat huolellisuusvelvoitteet, jotka arvioidaan uudelleen vähintään kerran vuodessa tehtävän riskianalyysin yhteydessä:
Syrjintä työllistämisessä
Tuotannosta johtuva ympäristön saastuminen
Työturvallisuus ja -terveys
Näihin osa-alueisiin liittyvät riskit ovat sellaisia, joiden todennäköisyys ja vaikutukset ovat merkittäviä yhtiömme toimintaympäristössä.
Jotta voimme huomioida riskien erilaisen dynamiikan mahdollisia huolellisuusvelvoitteiden rikkomuksia ajatellen, olemme omaksuneet riskiperusteisen lähestymistavan liiketoiminnassamme ja toimittajaverkostossamme.
Olemme suorittaneet monialaisessa työryhmässä analyysin liiketoiminnastamme ja liikesuhteistamme, jotta riskit ja todelliset rikkomukset liittyen ihmisoikeuksia ja ympäristöä koskeviin huolellisuusvelvoitteisiin voitaisiin tunnistaa. Tässä hyödynnetään kansainvälisesti tunnustettuja indeksejä aihetta koskevista maariskeistä (esim. Human Rights Index), nykyisiä sertifiointeja (esim. ISO 14001) ja ohjeistuksia (Code of Conduct). Tarvittaessa huomioidaan toimittajien toimiala, merkitys palveluidemme tai liiketoiminta-alueemme kannalta sekä toteutunut liikevaihto.
Arvioinnin perusteella riskiarvioinnissa edetään muihin tarkastusvaiheisiin tai toimenpiteisiin.
Bürkert ryhtyy liikesuhteisiin tai jatkaa niitä vain sellaisten toimittajien kanssa, jotka täyttävät Code of Conductissa määritetyt vaatimukset. Yleisen riskiarvioinnin perusteella tässä saatetaan edellyttää sitovaa allekirjoitusta tai yksityiskohtaista tarkastusprosessia.
Suorat toimittajat, eli sellaiset, joiden toimitukset ovat välttämättömiä Bürkertin tuotteiden valmistamisen kannalta tai soveltuvan palvelun tuottamiseksi tai hyödyntämiseksi Bürkertin kautta, ovat velvollisia noudattamaan ihmisoikeuksia ja ympäristöä koskevia huolellisuusvelvoitteita.
Bürkert valvoo tapauskohtaisesti tai riskiarvioinnin perusteella, että sen suorat toimittajat ja kansainvälinen tuotantoketju noudattavat ihmisoikeuksia tai ympäristöä koskevia huolellisuusvelvoitteita. Tämä valvonta liitetään tulevaisuudessa osaksi yleistä vaatimustenmukaisuuden hallintajärjestelmää. Lisäksi suoritamme vientivalvontatoimien puitteissa järjestelmäperusteisia tarkastuksia.
Tällä hetkellä painopiste on suorien varastotoimittajien kohtuullisessa riskiperusteisessa tarkastuksessa. Tämän jälkeen seuraa kaikkien toimittajien abstrakti priorisointi, jonka jälkeen suorille toimittajille suoritetaan jatkuva arviointi tai ryhdytään toimenpiteisiin, huomioiden käytettävissä olevat resurssit ja riskipotentiaali.
Jotta toimipisteissä eri puolilla maailmaa voidaan ammattimaisesti varmistaa lain- ja vaatimustenmukainen toiminta, tarvitaan vahva konsernitason governance-rakenne, joka vastaa (governance-)riskienhallinnasta ja vaatimustenmukaisuuden hallinnasta sekä prosessien riskienhallinnasta. Maayhtiöiden johto toteuttaa tämän rakenteen lain puitteissa riskiperusteisesti ja tehokkuuden huomioiden.
Edellä mainitusta riskiarvioinnista johdetut, konkreettisesti ennaltaehkäisevät toimenpiteet kattavat muun muassa sisäiset jälkitarkastukset, keskustelut toimittajien kanssa, lisäselvitykset ja tarvittaessa paikan päällä tehtävät tarkastukset. Näiden toimenpiteiden seurauksena voi olla sopimuksen muokkaaminen tai liikesuhteen päättäminen.
Jos saamme ilmoituksen rikkomuksista toimitusverkostossa, asia pyritään korjaamaan. Mikäli se ei ole kohtuudella mahdollista, liikesuhde päättyy. Etusijalla on kuitenkin liikekumppanin ohjaaminen täyttämään Code of Conductin vaatimukset ja vähintään ihmisoikeuksia ja ympäristöä koskevat huolellisuusvelvoitteet.
Jos kansallinen lainsäädäntö rajoittaa kansainvälisten sopimusten toimeenpanoa liiketoiminta-alueellamme tai toimittajaverkostossamme, käytämme innovatiivisia lähestymistapoja, jotta voimme noudattaa kansainvälisesti tunnustettuihin standardeihin perustuvia periaatteitamme.
Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden vaikuttavuus tarkastetaan kerran vuodessa sekä tapauskohtaisesti, jos liiketoiminta-alueen tai suoran toimittajan riskipositio on olennaisesti muuttumassa tai kasvamassa esimerkiksi uusien tuotteiden, projektien tai liiketoiminta-alueiden myötä. Toimenpiteisiin ryhdytään tarvittaessa välittömästi, ja väärinkäytösilmoitusten käsittelyn yhteydessä saadut tiedot otetaan huomioon.
Bürkert ei suvaitse työntekijöiltään väärinkäytöksiä. Käytettävissä on eri kanavia, joiden kautta voidaan ilmoittaa mahdollisista väärinkäytöksistä. Mikäli ilmoitusta ei voida tehdä suoraan esimiehelle/johdolle, ilmoitus on mahdollista tehdä sisäisesti Compliance-osastolle (lakiasiainosastolle) tai asianomaiselle elimelle (valtuutetulle).
Rikkomuksesta voi ilmoittaa myös Human Rights Officelle (ihmisoikeusosastolle) tai Group Compliance Officelle (konsernin vaatimustenmukaisuusosastolle) tästä.
Lisäksi käyttöön otetaan eri kielillä saatavilla oleva ilmoitusjärjestelmä, joka on kaikkien Bürkertin työntekijöiden ja ulkoisten sidosryhmien (esim. rikkomusten kohteeksi joutuneiden) käytettävissä. Näin valitukset tai ilmoitukset ihmisoikeusloukkauksista voidaan raportoida ja käsitellä lainmukaisesti.
Jos olennaisesta rikkomuksesta tai rikkomusepäilystä ilmoitetaan, ilmoitus kuitataan vastaanotetuksi. Seuraavaksi moitteet tai valitus arvioidaan sisäisesti, minkä jälkeen asia käsitellään luottamuksellisesti, järjestelmällisesti ja kohtuullisesti. Prosessissa suojellaan molempia osapuolia tasapuolisesti, ja tarvittaessa muiden sidosryhmien oikeudet osallistua prosessiin huomioidaan.
Prosessista yhtiössä vastaavat henkilöt käsittelevät asian puolueettomasti ja riippumattomasti. He eivät toimi prosessissa kenenkään alaisuudessa, ja heillä on vaitiolovelvollisuus.
Raportointi ihmisoikeus- ja ympäristöriskejä koskevien velvollisuuksiemme täyttämisestä tapahtuu sisäisesti suoraan ylimmälle johdolle sekä laissa säädetyille elimille:
onko yritys tunnistanut ihmisoikeuksia ja ympäristöä koskevia uhkia, ja jos on, millaisia
mihin toimenpiteisiin yritys on ryhtynyt täyttääkseen ihmisoikeus- ja ympäristöriskejä koskevat huolellisuusvelvoitteet
mihin toimenpiteisiin yritys on ryhtynyt valitusten seurauksena
miten yritys arvioi toimenpiteiden vaikutuksia ja tehokkuutta
millaisia johtopäätöksiä arvioinnista tehdään tulevia toimenpiteitä ajatellen.
Bürkert perustaa monialaisen Human Rights Officen. Human Rights Officen tavoittaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Human.Rights@Burkert.com.
Tämän ilmoituksen toimeenpanemisesta ja noudattamisesta vastaa konsernitasolla johtoryhmä toimitusjohtajan johdolla sekä yksittäisen yhtiön tasolla kunkin yhtiön johto.
Vaatimustenmukaisuus – ilmoituskanava
Jos haluat ilmoittaa Code of Conductin (eettisten toimintaohjeidemme) vastaisista väärinkäytöksistä tai rikkomuksista, voit tehdä sen täällä. Tämä koskee myös ihmisoikeusstrategiamme rikkomuksia. Ilmoituksesi käsitellään luottamuksellisesti ja halutessasi myös nimettömänä.
Voit valita seuraavista ilmoitustavoista itsellesi sopivan: